Polityka prywatności - Klub Fitness UP

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, iż Współadministratorami Państwa danych osobowych przetwarzanych w ramach formularza kontaktowego są spółki:

  • UP sp. z o.o. z siedzibą w Przeźmierowie (62-081) przy ul. Rynkowej 58 (KRS 0000144940),
  • UP to you sp. z o.o. z siedzibą w Przeźmierowie (62-081) przy ul. Rynkowej 58 (KRS 0000835461)

zwani dalej „Współadministratorami”.

W treści poniższego komunikatu znajdą Państwo wszelkie informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych w ramach korzystania z usługiznajdującego się na stronie internetowej – http://www.upfit.pl/kontakt formularza kontaktowego orazprzysługujących Państwu w związku z ich przetwarzaniem prawach.

We wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem Państwa danych osobowych będą mogli Państwo skontaktować się z naszym pracownikiem drogą mailową,pod adresem rodo@up-fit.pl. Z chęcią udzielimy Państwu dodatkowych informacji oraz pomożemy rozwiać ewentualnewątpliwości.

1. W jakich celach przetwarzamy Państwa dane osobowe?

Podstawowym celem przetwarzania Państwa danych osobowych jest udzielenie odpowiedzi na przesłane przez Państwa, przy pomocy znajdującego się nanaszej stronie internetowej http://www.upfit.pl/kontakt formularza kontaktowego, zapytanie.

Dane przetwarzamy również na potrzeby działań marketingowych. Przetwarzanie danych osobowych ma w tym przypadku miejsce dopiero po wyrażeniu przezPaństwa dobrowolnej i wyraźnej zgody i odbywa się na podstawie przepisu art. 6 ust. 1 lit. a) RODO. Wyrażona przez Państwa zgoda może być w każdejchwili cofnięta, nie wpływa to jednak na zgodność z prawem przetwarzania, które toczyło się przed cofnięciem tej zgody

2. Komu mogą być przekazywane Państwa dane osobowe?

Dostęp do Państwa danych mają niewątpliwie Współadministratorzy, którzy nimi zarządzają, czyli podmioty świadczące usługi, z których Państwokorzystają. Ponieważ nieustannie pracujemy nad zwiększeniem katalogu naszych usług, tym samym lista podmiotów trzecich, którym możemy udostępniaćPaństwa dane osobowe, może ulec zwiększeniu. Każdorazowo jednak będziemy kierować do Państwa prośbę o wyrażenie zgody na przetwarzanie danych.Państwa dane osobowe są więc przekazywane dopiero w momencie, kiedy będą Państwo chcieli skorzystać z danej usługi. Zapewniamy przy tym, żeprzekazujemy informacje wyłącznie w zakresie niezbędnym do tego, aby możliwe było świadczenie konkretnej usługi. Z uwagi na udostępnienie danychosobowych podmiotom realizującym poszczególne Usługi, stają się one niezależnymi administratorami danych. Odbiorcą danych mogą być podmioty, zktórymi współpracujemy w ramach wsparcia naszej działalności, w szczególności podmioty realizujące zlecone transakcje, a także organy uprawnione doich otrzymywania na mocy przepisów prawa. Korzystamy również z usług podmiotów dostarczających nam narzędzi usprawniających naszą pracę, wszczególności do komunikacji wewnętrznej oraz wewnętrznego dzielenia się danymi bądź narzędzi do marketingu czy sprawniejszego zarządzaniakomunikacją elektroniczną.

Państwa dane mogą być również przekazywane podmiotom uprawnionym do dostępu do nich zgodnie z przepisami prawa powszechnie obowiązującego (np. policja).

Dodatkowo, jeżeli wyrażą na to Państwo zgodę lub tego będziesz żądać, Współadministratorzy mogą udostępniać Twoje dane osobowe również innym podmiotom, upoważnionym przez Państwa

Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być także następujące podmioty:

  1. a. podmioty przetwarzające:
    1. podmioty z grupy przedsiębiorstw, do której należy Administrator, prowadzące kluby fitness, w których świadczone są usługi realizowane w ramach zawartej przez Państwa umowy,
    2. podmioty zajmujące się obsługą płatności za korzystanie z naszych usług
    3. podmioty świadczące usługi technologii informacyjnych (IT),
    4. podmioty świadczące usługi księgowo-kadrowe,
    5. podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi marketingowe (w tym agencje marketingowe),
    6. podmioty zajmujące się windykacją roszczeń,
    7. podmioty świadczące usługi prawne,
    8. likwidatorzy szkód z firm ubezpieczeniowych,
    9. operatorzy pocztowi,
    10. podmioty zajmujące się obsługą i utrzymaniem naszych systemów informatycznych oraz serwisów internetowych
  2. b. niezależni odbiorcy:
    1. podmioty z grupy kapitałowej Administratora, których oferta uzupełnia ofertę Administratora,
    2. partnerzy handlowi, których oferta uzupełnia ofertę Administratora,
    3. partnerzy handlowi, będący członkami programu lojalnościowego realizowanego przez Administratora,
  3. c. inni uprzednio wyraźnie upoważni przez Państwa odbiorcy.

Nasi partnerzy mają siedziby głównie w krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) lub w Szwajcarii, uznanej za kraj spełniający adekwatny poziom ochrony danych osobowych. Niektórzy spośród naszych Zaufanych Partnerów np. Google czy Facebook mają siedzibę poza terytorium EOG. W związku z przekazaniem Twoich danych poza terytorium EOG, weryfikujemy, aby Partnerzy dawali gwarancje wysokiego stopnia ochrony danych osobowych. Gwarancje te wynikają w szczególności ze zobowiązania do stosowania standardowych klauzul umownych przyjętych przez Komisję (UE) stosowanie do zapisów art. 46 ust. 2 RODO. Masz prawo żądać od nas przekazania kopii standardowych klauzul umownych kierując zapytanie do nas

Informujemy także, iż w przypadku skorzystania z formularzy internetowych dostępnych na stronie http://www.upfit.pl/kontakt – dokonujemy zapytania w ramach wtyczki reCAPTCHA, co obejmuje wysyłanie adresu IP i ewentualnie innych danych wymaganych przez Google LLC.

Szczegółowe zasady wykorzystywania danych osobowych przez Google można znaleźć w linku: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

3. Jak długo będziemy przechowywać Państwa dane osobowe?

Państwa dane osobowe oparte na Państwa zgodzie, przetwarzać będziemy przez okres jej ważności, jednak nie dłużej niż do czasu skutecznego jej wycofania.

4. Jakie prawa przysługują Państwu w związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych?

Jako Współadministratorzy Państwa danych osobowych gwarantujemy Państwu realizację wszystkich praw wynikających z RODO, tj. prawa dostępu, sprostowania oraz usunięcia Państwa danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawa do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawa do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych. Z uprawnień tych mogą Państwo skorzystać w następujących sytuacjach:

  • w odniesieniu do żądania sprostowania danych – gdy zauważą Państwo, że Państwa dane są nieprawidłowe lub niekompletne;
  • w odniesieniu do żądania usunięcia danych – w przypadku gdy Państwa dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez Współadministratorów, tj. gdy cofną Państwo swoją zgodę na przetwarzanie danych osobowych; gdy zgłoszą Państwo sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych; gdy Państwa dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; jeśli Państwa dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku;
  • w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych – gdy zauważą Państwo, że Państwa dane są nieprawidłowe, mogą Państwo żądać ograniczenia przetwarzania Państwa danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość tych danych; gdy Państwa dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będą Państwo chcieli aby zostały usunięte; gdy Państwa dane nie będą nam już potrzebne, ale będą potrzebne Państwu do obrony lub dochodzenia określonych roszczeń; gdy wniosą Państwo sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po naszej stronie są nadrzędne wobec podstawy Państwa sprzeciwu;
  • w odniesieniu do żądania przeniesienia danych – gdy przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie Państwa zgody lub umowy zawartej z Państwem oraz, gdy przetwarzanie to odbywa się w sposób automatyczny. Mają Państwo nadto prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (adres: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

5. W jakich sytuacjach mogą Państwo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych?

  • gdy przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu współadministratorów danych lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się Państwo znaleźli, gdy Państwa dane osobowe przetwarzane są na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym są profilowane dla tego celu.

Informujemy również, iż Państwa dane osobowe nie będą przetwarzane przy użyciu narzędzi służących zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.

6. Polityka plików cookies

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator strony internetowej.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

  • „sesyjne” (session cookies)- są to pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • „Stałe” (persistent cookies)- pliki te przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w Państwa urządzeniu końcowym. Jako użytkownicy Serwisu mogą Państwo dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą jednak wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Pliki cookies zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z nami reklamodawców oraz partnerów.

Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki korzystają Państwo ze strony internetowej. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji lub czasie pozostawania przez Państwa na danej stronie.

W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google mogą Państwo przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/.

  1. Jakie dane osobiste zbieramy w ramach Serwisu i dlaczego je zbieramy
    • Komentarze

      Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

      Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

    • Media

      Jeśli są Państwo zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywają Państwo na witrynę obrazki, powinni Państwo unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie

  2. Ciasteczka

    Jeśli zostawią Państwo na naszej witrynie komentarz, będą Państwo mogli wybrać opcję zapisu swojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

    Jeśli mają Państwo konto i zalogują się za jego pośrednictwem się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy Państwa przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

    Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczą Państwo opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogują się Państwo ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

    Jeśli zmodyfikują Państwo albo opublikują artykuł, w Państwa przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

  3. Osadzone treści z innych witryn

    Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

    Witryny mogą zbierać informacje o Państwie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować Państwa interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie Państwa interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadają Państwo konto i są zalogowani w tamtej witrynie.

  4. Z kim dzielimy się danymi

    Por. pkt 2) niniejszego dokumentu.

  5. Jak długo przechowujemy Państwa dane

    Jeśli zostawią Państwo komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

    Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

  6. Jakie mają Państwo prawa do swoich danych

    Jeśli mają Państwo konto użytkownika albo dodali Państwo komentarze w tej witrynie, mogą Państwo zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem Państwa danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez Państwa. Mogą Państwo również zażądać usunięcia przez nas całości Państwa danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

  7. Gdzie przesyłamy dane

    Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.